la dolce vita

Skriv i ditt hjärta att varje dag är årets bästa dag.

Vänskap

Publicerad 2009-10-27 17:01:58 i Allmänt,

Till mina vänner som följer min blogg

Gå in på adressen nedan till YOUTube!http://www.youtube.com/watch?v=m-NLxBX9Rbs

Vad är en vänskap? Kan den förklaras,
Blicken som säger: Vänner är vi
Sällan vi talar om vad vi känner,
vi bara vet det, vet det
Vänner vi skall förbli.

Kanske med åren ses vi rätt sällan
möts inte ofta, skiljas igen
Men när vi träffas, du är densamma
Vi vet det båda,
Vår vänskap varar än.

Fröjd det mig ger att du finns i världen
att vi kan mötas och skiljas så
helt utan fraser, självklart och enkelt
Tänk att en sådan gåva
man kan av livet få.

(musik: Joseph Haydn, Svensk text: Emma Kjerlander)

Glädje

Publicerad 2009-10-26 19:14:19 i Allmänt,

När du äntligen tillåter dig
att lita på glädjen
och omfamna den,
då ska du upptäcka
att du dansar med allt.


**************************************************
Det är inte jag på bilden men jag har en likadan dräkt, som jag själv har sytt: Bjärtrådräkten.

Vilka blir valen?

Publicerad 2009-10-25 17:29:47 i Allmänt,
Om jag för en sista dag
på jorden skulle tvingas välja
de syner jag helst vill uppleva,
de ljud jag vill höra,
de dofter jag vill känna,
-
då tror jag, att jag skulle välja detta:
den klara, överjordiska sången från en sparv
som sjunger i gryningen;

doften av tallar i middagshettan,
de ensamma ropen från kanadagäss,
synen av en trollslända som blänker i solskenet,
lätet från en trast långt borta i den
mörknande skogen i kvällningen, och
-
kanske den mest upplyftande och gripande av alla syner
-
ett cumulusmoln som fridfullt, likt en vit
katedral, flyter fram på den blåa himlen.**********************************************

Vilka blir dina val, min kära vän?

Teater ikväll

Publicerad 2009-10-23 16:45:33 i Allmänt,
Vi har en mycket aktiv musik - och teaterförening här i Robertsfors. De tar alltid hem bra föreställningar. Vi brukar gå på allt som ges. Priset är lägre här än inne i Umeå för de får subvention.

Ikväll ska vi se Sockerdagar som ges av Teater Västernorrland.

Så här står det i recensionerna his nummer.se:

"Vad drömmer vi om och varför? I Martin Lindbergs Sockerdagar dröms dansbandskompade drömmar om att kamma hem storvinsten. Teater Västernorrland diskuterar vad som är värt att kämpa för och vad som inte är det.


Dansbandsmusiken flödar när Martin Lindbergs nya pjäs Sockerdagar har urpremiär. Här möter vi människor långt ner i samhällshierarkin vars drömmar om lycka färgats av dansbandlåtarnas retorik. Hoppet är att kamma hem storvinsten som ska förändra allt, den mediestyrda dröm som för stora grupper har ersatt traditionella vägar till förändring, till exempel arbete, utbildning, ideologier och facklig eller politisk kamp.

På scenen finns Pierre (Iso Porovic), Börje (Ingmar Virta), Britt-Marie (Gisela Nilsson), Lenita (Helena Svartling) och Anna (Marie-Thérése Sarrazin) och några trälådor med texten "Gottegrisen".
"Välkomna till informationsmötet", säger de och handhälsar på publiken. Mötet ska handla om hur det egentligen gick till när de fick polisen efter sig. Det går ju så många rykten. Och på förekommen anledning bedyrar Anna att hon inte har försökt mörda sin granne.

Alla jobbar de på godisfabriken Gottegrisen utom Lenita som sitter i kassan på Konsum. De brukar fara på dans tillsammans. En kväll säger Lenita att hon kan kommunicera med hästar och känner hur de mår. Börje som är spelare får för sig att de ska bilda ett spelbolag. Om Lenita kollar hur hästarna mår kan de lämna in en tipsrad som ger dem storkovan. De lyckas och får en vinnande rad, men misslyckas ändå eftersom Börje låtit bli att lämna in bongen. Han är spelmissbrukare och tog insatsen till sin nätpoker.

Handlingen berättas i korta snabba scener. De fyra skådespelarna gör alla biroller, byter karaktär inför publik, ibland under protest.
När karaktärerna går in i sina drömmar avbryts berättelsen av extatiska dans- och musikscener med stora flimrande videoprojektioner i fonden. Koreografin går i styrdansstil och drömmarna hämtas från dansbandsmusikens sångtexter.

Föreställningen är fruktansvärt rolig, folklig och träffar rakt i solar plexus. Den visar hur det vi drömmer om påverkas av innehållet i de medier vi konsumerar och diskuterar vad som är värt att kämpa för och vad som inte är det.


***********************************************************

Jaa..det blir något roligt att se fram emot det!

Önskar er alla en riktigt trevlig fredagskväll!

Pinsamt på flyget

Publicerad 2009-10-23 14:55:48 i Allmänt,

Det var en svensk man som var på resa till Turkiet ett turkiskt flygplan. Han var inte vidare flygvan.

När de hade rest i ungefär 2 timmar så måste han gå på toaletten och göra nr.2. Så han satte sig ner och uträttade sina behov.

På sidan om toalettsitsen så fanns det en spak som han trodde att han skulle dra i för att kunna spola. Så han drog i den och det blev helt svart för ögonen på honom. Han svimmade alltså.

När han hade kvicknat till så kollade han mellan benen och såg att det fortfarande inte var spolat så han drog i spaken en gång till och samma sak hände: han tuppade av.

Omtumlad och med fruktansvärd värk mellan benen så drog han på sig byxorna och ringde på flygvärdinnan. Han ville ju inte lämna ospolat efter sig på toan.

Hon kom och han frågade hur man skulle spola och då visade hon honom. Och det var definitivt inte den spak han dragit i.

På knagglig engelska frågade han vad det där var för spak och då svarade hon leende: "It's an electrical tampong remover"

Saknad

Publicerad 2009-10-21 01:19:43 i Allmänt,Gavik

Jag saknar mitt Höga Kusten. Där tillbringade jag min barndoms somrar i Bönhamn och där hade jag mitt fritidshus i Gavik.


BönhamnHär är stugan där vi bodde i Bönhamn

Jag saknar havet, som ibland låg blankt som en spegel men som också kunde vara som ett rytande lejon.

Tidigt en del morgnar tog jag bilen och åkte ut till Rotsidan för att se solen gå upp. När jag gick igenom skogen var det alldeles tyst. Inte ett ljud hördes. Så gick solen upp och fåglarna stämde upp i konsert. Det var bara så stämningsfullt. Av alla de gånger jag var där var jag alldeles ensam. Inte en människa. Kanske inte så många hade funderat på hur vackert det är där när solen går upp.

Men det är också vackert där när höststormarna kommer och vattnet står som en kaskad upp i luften efter att ha träffat de tvära diabashällarna. Det är också ett fantastiskt skådespel!


Rotsidan

I Gavik, där jag hade mitt fritidshus, är det lugnet självt. Höga Kusten är ju annars så kommersialiserat och fullt av turister. Visst kan det vara trevligt att fara en sväng och se alla turistställen, men jag tyckte alltid att det var skönt att komma tillbaka till Gavik, just på grund av avsaknaden av turister. Jag sålde stället för två år sedan för att det blev för jobbig för mig att vara där nere ensam i så långa perioder. Jag var nämligen med om en ny olycka och blev som nyskadad. Innan dess for jag ner i maj och hem igen i slutet av september eller början av oktober. Maken kom ner på helgerna och semestern.

Man ska inte sörja det som varit och jag trivs på vårt nya ställe, men det kan aldrig bli samma sak. Höga Kusten är Höga kusten och havet är havet. I alla fall för mig.
Gavik

Stackars Clintan

Publicerad 2009-10-12 12:27:26 i Våra husdjur,

I går fick vi ge oss hals över huvud till djursjukhuset i Luleå.Natten mot fredagen blev blev Clintan sjuk och kräktes flera gånger upp brun vätska. Han kräktes också flera gånger under lördagen. Men han är ju en birma så jag tänkte att han kanske försöker få upp någon hårboll som har fastnat.

Han ville inte vara tillsammans med oss utan gick och lade sig under soffan på mitt rum och förflyttade sig sedan och lade sig under ett stort skåp i vardagsrummet. Han ville inte att jag skulle hålla i honom så han fick vara ifred.

Men allteftersom dagen gick och han varken åt eller drack så blev vi ju oroliga och vi beslöt att var han inte bättre på söndag morgon så skulle vi ringa till veterinären.

Inte var han bättre. Snarare tvärtom. Jag såg att han var uttorkad så jag ringde direkt till jouren. Vi fick komma till Ånäset halv 10 på morgonen. Sara, veterinären, vätskade upp honom och han blev röntgad. Då såg hon att han hade något i tarmen som inte borde vara där. Hon kände också något hårt, sa hon.

Det blev omedelbar färd till djursjukhuset i Luleå. När vi kom dit så konstaterade de samma sak så det blev operation. För oss var det bara att lämna honom och resa hemöver. Kändes inget roligt alls.

De ringde vid 19-tiden på kvällen och sa att det hade gått bra. Han hade börjat vakna, men låg med dropp. De hade hittat tråd som klumpat ihop sig i tarmen. Vad han nu hade hittat den??? Men det kan ju ha varit ute också. Jag vet inte. I garnkorgen var det samma ordning som det ska vara så där hade han inte varit i alla fall. Men jag ska för säkerhets skull ställa undan den.

Jag har ringt upp på förmiddagen och han mår bättre idag. Han har fortfarande dropp, har inte druckit något men gått på lådan och kissat. Ska ringa i eftermiddag också.
På onsdag eftermiddag får han komma hem. Så då ska jag fara upp och hämta honom. Gruvar för den långa bilresan, 42 mil, men maken kan inte följa med så det får gå. Vet att jag kommer att vara dålig några dagar efteråt p.g.a. whiplashskadan. Men vad gör man inte?

Vaccination

Publicerad 2009-10-10 22:27:27 i Allmänt,

Ska du vaccinera dig?
Rekommenderar en sådan där hopfällbar stol där man kan sätta något att dricka i armstödet.

Ha en fin lördagskväll!

Oktober

Publicerad 2009-10-08 11:37:02 i Allmänt,

 Nu är detAlla årstider har sin charm.
---OKTOBER

Frosten nyper strängt
i kvardröjande blomma
Hårdhänt är hösten

---HÖSTENS DAGAR

Höstens dagar äro genomskinliga
och målade på skogens gyllne grund...
Höstens dagar ler åt hela världen,
det är så skönt att somna utan önskan,
mätt på blommorna och trött på grönskan,
med vinets röda krans vid huvudgärden...
Höstens dag har ingen längtan mer,
dess fingrar äro obevekligt kalla,
i sina drömmar överallt den ser,
hur vita flingor obevekligt falla...

~Edith Södergran ~

---HÖST

Hösten städar sig själv med vindar.
Under lönnarna lyser det åter
så som vi år efter år blivit vana att se:
Lövkronornas ljust betagande sätt att falla,
lättheten hos lövhögarna där de vilar på jorden.
Deras skenbarhet döljer ingenting.
Deras sken upplivar sinnet, skänker
en lättnad även sedan de tjänat ut.
De lovar ingenting
och det är skönt.
Deras ärliga frånvaro av löfte
lyser med en egen skönhetsglöd.

En dikt av Harry Martinson
Ur samlingen "Dikter om ljus och mörker" 1971

---
Ser du dessa vissna löv,
vissna löv i vinden -
så är jag ett visset löv,
visset löv i vinden -
Döden skall mig fatta
i sin gamla kratta -

...Åh, jag är väl ännu röd
ännu röd om kinden -
fast jag är ett visset löv,
visset löv i vinden.

En dikt av Nils Ferlin
Ur samlingen "En döddansares visor" 1930

---HÖSTVISA

Det glimmar i guld och klaraste rött,
det prasslar så sakta i parken,
ty hösten är kommen, och björkar och lönn
de fäller nu bladen till marken:
"Så fall, våra blad, fall mjukt och lätt,
vi väver ett täcke så varmt och så tätt,
vi väver ett täcke åt marken.

Se vintern är nära, och vädret är grått,
nu måste vi värma och lysa!
Vi väver ett täcke så varmt och så gott,
att blombarnen icke må frysa.
Sov gott, alla blombarn, sov gott, sov sött,
vi väver ett täcke i guld och i rött,
vi väver ett täcke åt marken."

~ Elsa Beskow ~

---

Här kan du se ett fint bildspel om hösten:
http://hem.passagen.se/farila/autumn.htm

Teamwork

Publicerad 2009-10-06 17:31:40 i Våra husdjur,


Det här med teamwork gäller inte bara människor.
I förrgår hade jag lagt fram frusna kalvkotletter på tining.
De låg på diskbänken i en fryspåse.

Jag satt här vid datorn i mitt rum och surfade när jag plötsligt hörde ett dunsande ljud från köket. Tänkte: "Det är nog Elvis som slänger omkring med sitt ben".
Så jag fortsatte med mitt. Det var tyst en stund men sedan började ett liksom knackande ljud. Så blev det tyst igen en stund. Men efter ett tag började det igen.

Då var jag tvungen att gå dit för att se vad som hände. Och där stod Stintan och Elvis och såg väldigt skamsna och ertappade ut.

Stintan hade så klart hoppat upp på diskbänken och dragit ner påsen och Elvis hade burit iväg med den till vardagsrumsmattan. Sedan hade de båda försökt att få bort plasten för att få sig ett riktigt kalas. De hade tappat ner påsen gång på gång. Därav det knackande ljudet. Dunsen uppstod så klart när Stintan släppte ner påsen på golvet.

Hur roligt det än såg ut så måste jag ju banna dem och säga fy och ta bort påsen. De pep iväg åt var sitt håll.

Clintan var ute och ville i samma veva komma in och han kände att något var i görningen så han klättrade till platån högst upp i klätterställningen. Den går från golv till tak.

Haha.. så de kan de små liven!

Katterna tycker inte om kött som är tillagat, men Elvis fick litet kalvkotlett, sås och potatis. Om han fick skulle han bara äta människomat.
Om

Min profilbild

Stintan

Jag tycker om att sticka, virka och sy. Det har jag gjort sedan barnsben. Jag har även broderat mycket förut. Jag har tre vuxna barn och två bonusbarn. Dessutom fyra barnbarn och två bonusbarnbarn. Jag känner mig rik. Sommaren 2010 köpte vi ett hus vid Ångermanälven, ca 3 km uppströms Sandslån, på andra sidan Kramfors-Sollefteå flygplats. Vi har börjat renovera där för vi har bestämt att vi ska flytta dit när maken går i pension. Det kan bli tidigare också. Huset ligger så vackert vid älven. Jag är kyrkvärd här i Robertsfors och jag sjunger i Åkullsjöns Gospelgrupp. Vi har fyra birmakatter: kattmamma och tre söner ur två olika kullar; Stintan, Clintan. Cody och Figge. Vi har också en hund, Elvis, som är en korsning mellan en Shih Tzu och en kinesisk nakenhund. Du kan se honom på första sidan här.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela