la dolce vita

Skriv i ditt hjärta att varje dag är årets bästa dag.

Orättvist!

Publicerad 2009-11-03 13:34:47 i Allmänt,
Idag så blev jag ånyo påmind om hur orättvist livet kan vara.
Det gäller arvet efter författaren Stieg Larsson.

Nu ser jag i Svenska Dagbladet att arvingarna via media har erbjudit Eva Gabrielsson 20 miljoner kronor... OBS! ... de har inte själva tagit kontakt med Eva och inte via hennes advokat. Jag blir upprörd över hur Erland och Joakim Larsson, författaren Stieg Larssons arvingar, har behandlat hans livskamrat sedan 30 år. Må vara att de har laglig rätt till arvet efter honom, men hade de haft det minsta skam och moral i kroppen, hade de åtminstone kunnat dela arvet med Eva. Det är lätt att föreställa sig hur chockartat det måste ha varit för Eva när Stieg, bara 50 år, dog knall och fall. Men att också förlora allt de hade gemensamt utom lägenheten måste ha varit en skräckupplevelse.

Inte tänker man att någon ska dö vid bara 50 års ålder. De hade tyvärr inte skrivit något testamente. Det borde ju alla tänka på, men det var nu inte så.

Man tycker att fadern och brodern i alla fall skulle visa sin välvilja och ge Eva 1/3 av intäkterna. Bara böckerna har idag inbringat ca 130 miljoner kronor. Sedan tillkommer intäkterna från filmerna.

Pappan och brodern var villiga att ge bort pengarna till
Socialistiska partiet i Umeå. Men de vill inte ta emot några pengar efter Stieg Larsson. Däremot tar de ställning för sambon Eva Gabrielsson och kräver en ändring av arvslagstiftningen. Heder åt dem!

Varför kunde de inte erbjuda Eva dem istället?
Hon har under alla år jobbat jämte Stieg och hjälpt honom med korrekturläsning och inspirerat honom till böckerna.
Det finns en fjärde bok i den dator som Eva förfogar över.
Återstår att se vad som händer med den.
Jag håller på Eva jag!

Och du, som är sambo och ni inte har skrivit något testamente: Gör det omedelbart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

Jag tycker om att sticka, virka och sy. Det har jag gjort sedan barnsben. Jag har även broderat mycket förut. Jag har tre vuxna barn och två bonusbarn. Dessutom fyra barnbarn och två bonusbarnbarn. Jag känner mig rik. Sommaren 2010 köpte vi ett hus vid Ångermanälven, ca 3 km uppströms Sandslån, på andra sidan Kramfors-Sollefteå flygplats. Vi har börjat renovera där för vi har bestämt att vi ska flytta dit när maken går i pension. Det kan bli tidigare också. Huset ligger så vackert vid älven. Jag är kyrkvärd här i Robertsfors och jag sjunger i Åkullsjöns Gospelgrupp. Vi har fyra birmakatter: kattmamma och tre söner ur två olika kullar; Stintan, Clintan. Cody och Figge. Vi har också en hund, Elvis, som är en korsning mellan en Shih Tzu och en kinesisk nakenhund. Du kan se honom på första sidan här.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela