la dolce vita

Skriv i ditt hjärta att varje dag är årets bästa dag.

Eftertankens kranka blekhet ... eller?

Publicerad 2012-01-30 12:40:45 i Allmänt,I lördags gick så kalaset av stapeln. Flaggan var hissad, borden var dukade, kakorna, bullarna och Toscan upplagda på fat, kaffet färdigt och tårtorna smörgåtårtorna stod där i all sin prakt när gästerna började anlända. Underbart!

Erkännas ska att jag hade nyss fått håret klart med fönen och hoppat i finkläderna. *skrattar* Jag tror att hur mycket tid man än har så är det alltid något som ska fixas in i det sista. För maken var det att tända marchallerna ute och alla ljus och värmeljus inne. Men jag tror i alla fall att vi inte såg jäktade ut inför våra gäster.

Det var många som kom och det var ju trevligt. Några fick lämna återbud p.g.a. sjukdom. Mina barn kunde inte komma för de har långt att åka och så har de ju småbarn och inte så lätt att bara dra iväg så vi ska fira nere hos dem i Sundsvall längre fram. För våra vänner nere från mon, där vi har vårt fritidshus, ska vi också ha en fest så småningom. Det blir bra.

Några tulpanbuketter fick följa med de sista gästerna hem. Jag tål tyvärr inte tulpaner. De är så vackra ... men ... Ville ju inte skicka tillbaka dem till givarna utan det fick bli till några andra. Så där i förbigående ska jag säga till dem som kom med dem att jag älskar tulpaner men att jag inte tål dem. Jag har en vacker silverkanna och i dem har jag vita tulpaner. Vackra, vita sidentulpaner. Kostade skjortan, men jag njuter av dem ändå fast de är fejk. :))

Vi var jätteslöa hela dagen igår. Det tar på en lathund att ställa till med 60-årskalas! Är innerligt glad att jag beställde den stora smörgåstårtan. Det räckte med att göra den vegetariska. Den blev jättegod. Ska även nämna ... så där i förbifarten ... att jag fick jättemycket beröm för mitt kakbak. :) Det var ju roligt att få en stjärna i kanten. Maken skojade och sa, att det doftar så gott av mors bak, Lillemors (som jag ju heter). Alla skrattade åt det gamla skämtet.

Jaha, så blev det då smörgåstårta över (kakorna snabbade jag mig att frysa in) så vi åt det både till frukost och till sen lunch igår. Det blev ingen middag utan bara några kex med ost igår kväll. Vi stoppade i oss litet godis också under dagen. Men egentligen har jag inget dåligt samvete. Det händer ju inte så ofta att man har ett sådant här kalas. Det som grämer mig är att jag startade en utmaning. Det skulle jag ha gjort nästa vecka. Men ... OK ... skadan är redan skedd och roligt hade vi!

Sköt nu om dig och stor, varm vinterkram från mig.

Städdag

Publicerad 2012-01-27 11:38:27 i Allmänt,
Idag städas det för hela slanten hemma hos oss. Blev litet sur på maken igår kväll. Han sa, att han måste närvara på ett möte idag på morgonen. Eftersom det är 6 mil in till Umeå så är det ju inte gjort på en kafferast. Dessutom åker han buss. Han kommer hem strax efter kl.12 i alla fall och då ska jag fara och handla det sista till den vegetariska smörgåstårtan. Den ska jag ju göra själv.

Jag har en grav WAD-skada. Det är samma som whiplash. Så jag kan inte ta i hur mycket som helst för då blir jag sängliggandes. Tycker själv att jag varit duktig som bakat allt. Men jag känner mig rätt sliten idag. Så därför förstår du nog varför jag blev arg igår kväll. Han kan ju inte rå för det (jobbar som elkonsult) men vi hade planerat att han skulle vara hemma hela dagen. Nu lastar ur mig!!!

Och varför får man inga bonuspoints när man städar och sliter???

Jag har redan städat en del men det finns kvar åt honom också..hehehe. Så lätt ska han inte komma undan.

Idag ska vi äta Stinas kyckling till middag, den med vitlök. Jag äter min bit utan skinn. Jag orkar inte tänka på att ställa mig och laga mat. 125 g är 5 pp. Till det blir det ris och en underbar sallad. Då har jag points kvar att dricka vin ikväll.

Förresten så prövade jag mellanmålet med Keso som någon skrivit om. Jag tog 1 dl och blandade det med en blodapelsin. Jättegott!

Ha nu en trevlig helg!

Varmgo´kramen från mig

Stickat

Publicerad 2012-01-26 17:34:46 i Allmänt,

Jag undrar om det är någon fler som, liksom jag, gillar att sticka?
Nu har jag stickat fyra sådana här tröjor till mina fyra barnbarn, som alla är pojkar. Det har varit jätteroligt för det är så mycket mönster så det har varit en utmaning. Men när jag hade stickat en så var det inte svårt längre. Det gick som en dans.

Mina söner har två barn var och deras mammor tyckte att det skulle vara häftigt om de alla fick en likadan tröja. De bor bara 250 m från varandra och de har stugorna alldeles i närheten av varandra också. Tröjorna kommer att bli bra att ha när de är ute vid havet och annars också för de är varma och sköna.

Det här är Leo och han är 4 år. Jag skickade ner tröjan till honom för ett litet tag sedan och då fick jag ett mms med texten: "Tack farmor! Tummen upp!"
Du kanske ser att han är rödprickig i ansiktet? Han hade vattkoppor när fotot togs. Stackar´n! Han hade tröjan på sig hela dagen och ville inte ens ta av sig den när han skulle bada på kvällen. Men det måste han ju så klart. Det var ett bra betyg till mig.

Ha det nu så bra!

Tänd ett ljus i vintermörkret!


Löpbandet

Publicerad 2012-01-20 11:56:23 i Allmänt,
Nu har jag gått på löpbandet i 15 minuter. Tyvärr orkade jag inte mer. Det är inte alls samma sak som att gå 15 minuter ute, eller 20, 30, 40. Det är mycket jobbigare för gången blir mer statisk. Man måste hålla exakt samma tempo hela tiden och kan inte stanna upp något alls. Självklart är det effektivt men inte alls lika skönt som att promenera. Tacka vet jag att gå med stavarna! Men skönt ändå att ha ett hemma så man kan få litet motion i alla fall. Märker att min kondis togs ner efter förkylningarna jag haft.
För 6 år sedan åkte jag till Turkiet med en väninna. Min målsättning med resan var att sola mycket (jag har psoriasis och hade då ännu inte börjat få behandling med cellgift) samt att gå med stavarna minst 5 km varje morgon. Ni skulle ha sett minerna på de turister jag mötte samt befolkningen! Det var en syn för gudar. En del pekade t.o.m. Andra skrattade. Alltid kan man glädja någon, tyckte jag. Det bjöd jag på.
Jaha, och varför går jag då på löpbandet idag? Jo, för nu snöar det idag igen!!! Det kommer bara att bli en kort runda med vovven så han får göra nr. 2. Han gillar inte när det blir mycket snö under magen. Han är ju en liten hund.
Men jag vill få min motion i alla fall idag. Kanske jag ska sätta honom på löpbandet? Det har jag sett Ceasar Milan göra. :) Nää, han skulle nog inte gilla det och han är ju för övrigt vältränad, till skillnad från matte.

I helgen ska vi lägga in nytt golv i lilla hallen här hemma. Förra helgen tapetserade vi och målade boiseringen. Jag ska måla en spegelbyrå svart som ska vara där samt klä om en stolsits. Jag hoppas också på att hinna med en del av det som ska bakas. Men jag har ju hela nästa vecka på mig så det fixar sig.

Ikväll blir det kyckling i lergryta med rostade grönsaker. Jag ska göra den där kladdkakan som jag hade receptet på från en Viktväktarbok och även göra litet yoghurtglass. Vi har köpt en glassmaskin och gör glassen själva nu. Då vet man vad som är i. Vi brukar göra på vaniljyoghurt och bär. Det blir jättegott och just inga pp i.

Ha nu en riktigt trevlig helg! 
 
Tänd ett ljus och låt det brinna!

Varma vinterkramar från mig.Insnöad!

Publicerad 2012-01-19 19:25:26 i Allmänt,

Ja, du kan själv se hur det ser ut från min balkongdörr. Att kortet ser suddigt ut beror inte på att glaset är smutsigt ... hihi ... utan för att det snöar.

Idag skulle jag fara och kompletteringshandla till baket som jag håller på med. Maken ska ju promt ha 60-årskalas. När jag fyllde både 50 och 60 då rymde jag fältet. För vem är det som får fixa? Vi hade en diskussion om det i helgen. Om jag hade velat ha kalas när jag fyllde då hade jag fått fixa det och nu när han fyller så ska jag fixa det. Karlar tänker då inte på sånt. Eller? Han tyckte att vi skulle köpa allt vi behövde men det känns inte rätt heller. Det skulle bli väldigt dyrt också. Och jag måste ändå duka och göra sånt. Jag klagar inte på min man för han är världens bästa; omtänksam och kärleksfull, men vi har inte samma "tänk" när det gäller sånt här. Det blir jättemånga som kommer för han har ju skickat ut inbjudningskort också. Utom till dem som bor i närheten. Jag tog deras inbjudningskort när jag gick ut på bajsrundan med hunden för några dagar sedan. Jag har i alla fall sagt till honom att han måste ta ledigt nästa fredag för på lördag ska kalaset äga rum. Han får lov att hjälpa till med städningen. Så det så! Han brukar inte behöva göra det så ofta eftersom jag är hemma på dagarna. Han är bortskämd.

Vad långt det där blev då. Jag kan inte fara ut med bilen för jag är insnöad. Inget vidare alls! Jag tyckte att vi har fått nog med snö här uppe men det tyckte inte vår Herre. Jag får inte skotta för jag har en nackskada. Och jag har inte lärt mig att köra snöslungan. När maken ska ut ikväll med den då ska jag också ut för att lära mig. Han kan ju bli sjuk och då står jag där. Visserligen kan jag ringa efter en som har traktor men det kostar ju. Jag ska minsann se till att jag kan klara mig själv! Vad är det de säger? "Bra karl reder sig själv". Men hur ska man översätta det då till en kvinna? Joo..det här ordspråket kanske: Själv är bästa dräng, eller piga kanske?
Bakom varje framgångsrik man står en kvinna. Eller hur? Hur skulle de klara sig utan oss? Nu ska jag inte gnälla mer om kalaset. Det ska bli kul!

Jag tänker på mitt kakbak och då kom jag på detta: Bättre skämmas fem minuter än att ångra sig resten av dagen. Man tar två kakor men borde egentligen bara ta en. Jag hoppas att jag inte ska trilla i fällan alltför mycket för jag ska baka såååå goda kakor. Vad mycket roliga ordspråk det finns!

Nu ska jag äta lunch. Det blir kycklingklubba med litet pasta och grönsaker. Till middag ska vi ha stekt strömming med potatismos. Jag måste kolla först om jag kan äta stekt strömming på vanligt vis eller om jag måste utesluta paneringen. Ska se i checklistan. Ska i alla fall steka mina i en annan stekpanna för jag ska nog inte ha smör, bara litet olja. Men vad håller människan på med egentligen? undrar du säkert. Jag har gått med i Viktväktarna online så jag räknar ProPoints= pp.
YES! Jag har kollat i listan. det är bara 5 pp i 100 g stekt, panerad strömming och 6 pp i 250 g potatismos. Nu blev jag glad! Det är inte alltid man får färsk strömming till middag. Maken ringde och sa att han hade köpt inne i sta´n. Det får bli kålsallad till den.

Jag har bara varit med i Viktväktarna i en vecka men jag hade gått ner 1,1 kg. Det känns jättehärligt och jag känner mig väldigt taggad. Jag måste gå ner för jag har besvärl med lederna. Det är redan många som vill vara min vän och som följer min blogg där inne. Det känns bra att bli peppad av andra och att jag också kan bidra med det.

Tände ett ljus i vintermörkret!

Ha det nu så bra!

Varm vinterkram från mig.

Maken fyller 60 år

Publicerad 2012-01-19 19:14:54 i Möten med vänner,


När jycken och jag var ute på promenad häromdagen så hade jag med mig inbjudningskort till makens 60-årskalas. Jag har skrivit dem åt honom och han var nöjd. Fotot som är på inbjudningskortet lägger jag ut här. Varför jag valde det är att vi köpte ett hus nere i Ångermanland, alldeles nere vid Ångermanälven, i fjol somras och vi håller på att reparera där. Ni som läser min andra blogg känner till allt det här. På fotot ses maken riva en vägg som skulle bort i köket. Jag tyckte att det var en signifikativ bild på honom nu för tiden. Han håller alltid på med något snickeri. Vi har postat en del men några tyckte jag att jag kunde lämna själv, eftersom de vännerna bor i närheten.

När vi kom till det sista stället så stannade vi där och drack kaffe. Vi blev där en stund och det kändes bra att vila litet.

Hur som helst så blev det en rätt lång promenad och det känns verkligen att jag har varit sjuk i två omgångar. Jag blev ordentligt trött. Men det är ju bara att kämpa så har man snart fått tillbaka kondisen.

Ha det bra!
Varm vinterkram från mig.

Om

Min profilbild

Stintan

Jag tycker om att sticka, virka och sy. Det har jag gjort sedan barnsben. Jag har även broderat mycket förut. Jag har tre vuxna barn och två bonusbarn. Dessutom fyra barnbarn och två bonusbarnbarn. Jag känner mig rik. Sommaren 2010 köpte vi ett hus vid Ångermanälven, ca 3 km uppströms Sandslån, på andra sidan Kramfors-Sollefteå flygplats. Vi har börjat renovera där för vi har bestämt att vi ska flytta dit när maken går i pension. Det kan bli tidigare också. Huset ligger så vackert vid älven. Jag är kyrkvärd här i Robertsfors och jag sjunger i Åkullsjöns Gospelgrupp. Vi har fyra birmakatter: kattmamma och tre söner ur två olika kullar; Stintan, Clintan. Cody och Figge. Vi har också en hund, Elvis, som är en korsning mellan en Shih Tzu och en kinesisk nakenhund. Du kan se honom på första sidan här.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela