la dolce vita

Skriv i ditt hjärta att varje dag är årets bästa dag.

Nu avslutar jag här.

Publicerad 2013-02-21 11:03:00 i

Hallå där!
 Jag har ju två bloggar och jag tror att det blir jobbigt för mina vänner att veta var jag har skrivit. Därför har jag bestämt mig för att avsluta den här bloggen.
 Om du vill läsa vad jag skriver så finns jag här:
 Vi ses där!
Fotot är från i höstas. Det är dimma över älven på Mon.
 Gör något trevligt eller betydelsefullt varje dag som får ditt hjärta att sjunga!

Söndag - slappardag

Publicerad 2013-02-17 16:47:00 i

 Idag hade vi tänkt tapetsera i makens arbetsrum. Det blev nu inget för han känner sig krasslig. Det är en förkylning på G. Klart han ska få bara vara då. Det är inte tu tal om den saken! Vilket idiom jag svänger mig med. Hur skulle t.ex. någon med svenska som andra eller tredje språk kunna förstå att det betyder "det råder inte någon tvekan om detta"? När man har svenska som första språk så tänker man ju inte på sånt.
 
Vad har jag gjort då? Jo, jag har läst i vänners bloggar och skrivit inlägg, jag har tvättat flera maskiner och jag har tittat på VM. Jag har också spelat litet wordfeud med Happy. Jag har ringt två långa samtal till väninnor. Man ska vara rädd om sina vänner!  Lagat mat och diskat har jag också hunnit med och nu ser jag att det snart är matdags igen.
Det blir lövbiff med fyllning och rostade rotsaker.
Jag är ju Viktväktare online nu men det finns jättebra recept. Jag har också tre kokböcker som visar PP (ProPoints). Jag har hållit på i 4 veckor och i morgon är det invägningsdag igen. Jag har funderat på att byta dag till fredag eftersom man också har bonuspoints. Jag vill inte utnyttja dem på helgen eftersom jag tror att det påverkar resultatet på måndag, vilken är min nuvarande invägningsdag. Kanske ändrar jag inför nästa vecka.
 
Om du behöver gå ner i vikt så kan jag verkligen rekommendera detta. Är man medlem online och har en IPhone så kan man också ladda hem en app. Det är verkligen bra. Man får äta allt. Men man lär sig att äta det som är nyttigt. Jag tror inte på att äta efter LCHF och andra metoder. Man vet ju inte vad som händer i kroppen i det långa loppet efter att ha ätit så mycket fett. Att man går ner betvivlar jag inte. Men jag håller mig till detta.
Jag har mycket att gå ner. På tre veckor hade jag gått ner 2,7 kg. Om jag blir bättre i höften kan jag röra på mig mer också och då kanske jag går ner 1 kg/vecka. Men jag ska INTE ge upp om jag hamnar på en platå. Om man mäter sig så kan man ju se att det ger resultat.
Jag kämpar på för denna gång ska jag inte ge mig!
 
Sköt om varandra där ute!
Kram ♥♥♥

Trevlig fredagskväll

Publicerad 2013-02-16 16:08:00 i

Igår kväll var på på Folkets Hus och såg Mens Night med Monica Lindgren och Åsa Persson.
Monica har spelat i Lövångersrevyn i många år men den är nedlagd och hon arbetar sedan 15 år på Västerbottensteatern. Hon bor i Skellefteå.
Åsa bor i Piteå och har jobbat i 10 år inom humorbranchen. Hon har också arbetat som programledare för SVT:s regionala talkshow "Eftersnack" och gjorde närmare 120 program.
 
De här tjejerna är verkligen roliga. De får en att skratta åt sådant som egentligen är vardagligt. Men skratten kommer p.g.a. igenkännande.
 
Båda har en egen karaktär.
Monika har Emma, en tant i hatt, crimpleneklänning och gummistövlar. Inte att förglömma handväskan som hon svänger med och slår sig på låren med.
Detta är Emma.
 
Åsa hon kör med Belinda, en popbrud i leopardmönstrade trikåer. Man kan bara inte låta bli att garva när hon svänger med mikrofonen som Lena Philipsson.
Här är härliga Belinda.
 
Tack tjejer för en underbart rolig kväll!
 
Välkomna tillbaka till Robertsfors!

Begravning igen

Publicerad 2013-02-15 08:16:00 i

Så var det då begravning igen. Christer sista morbror är död. Nu finns bara hans mamma och  moster kvar på den sidan av släkten. På hans pappas sida finns det ingen. Men morbror Torsten var gammal, nästan 90 år, och man kan nog säga att han dog av sorg efter moster Sigrid, som dog för drygt ett år sedan. Efter det tacklade han av.
I fjol, när Christers morbror Daniel hade dött, var vi på begravningen och träffade morbror Torsten där. Då sa jag till honom:"Men morbror Torsten, vad du har blivit liten. Du måste försöka äta mer även om det är tråkigt att äta ensam."
Då såg han pillemariskt på mig och sa:"Men du verkar ju ha så det räcker så jag kan ju få litet av dig."
Ridå! Humor hade han gubben.
 
När väldigt gamla människor dör så känner man att det var skönast för dem. När ett dödsfall på en yngre människa sker så är man inte förberedd på det och tar det mycket hårdare. Idag blir vi bara den närmaste släkten som samlas efteråt. Alla hans vänner är döda, utom hans systrar. Moster Inga-Lill kommer men Christers mamma är så dement så hon förstår inget av det som hänt. Hon vet inte ens att hon haft en bror. Inte att hon har barn heller. Det är tragiskt men sen så ser verklighet ut. Det är många som har det som vi. Vi känner bara tacksamhet att hon är på ett bra ställe och får bra omvårdnad där. Hon är lycklig i sin lilla värld.
 
Jag hoppas i alla fall att jag inte ska behöva begrava mina barn eller barnbarn. Det måste vara hemskt.
 
 
Det kom en vind och svepte Dig med sig
Nu kommer Du till gröna ängars land
Inte var det oväntat, nej
Moster väntar på Dig på andra sidans strand
Där får Ni tillsammans vandra
Där har Ni för alltid varandra
                            © Lillemor

Fettisdag, semlor och nya vänner

Publicerad 2013-02-14 12:57:00 i

Jag ber om ursäkt att inläggen inte kommer i rätt tidsordning.

Fettisdagen, eller något ålderdomligt vita tisdagen, en beteckning som dock även något oegentligt används för tisdagen i stilla veckan. I Finland är fastlagstisdagen i kristen tradition tisdagen efter fastlagssöndagen, 47 dagar före påskk. Dagen är därmed rörlig, och kan infalla som tidigast 3 februari och senast 9 mars. Fettisdagen är den tredje av de tre dagarna i fastlagen, dagarna före fastan, där den första är fastlagssöndagen och den andra är blå måndagen.

Namnet fettisdag är bildat av "fet" och "tisdag", där fet syftar på all god mat som brukade ätas på fettisdagen. Ordet är belagt sedan 1594. I Ångermanland, från där jag kommer, så brukade man äta bruna bönor och fläsk. Men det kan säkert variera över landet.

I förra veckan så skrev en vän till mig på Facebook så här:

Riktig snygging om det inte var så att han har 50 kompisar på vägen framför min huv.

 Då utspelade sig följande diskussion:

Anna-Lena: är väl en hon. Visst är det så att det bara är korna som har horn på vintern, de fäller sina  framåt vårkanten medan hannen tappar sina på hösten, efter brunsten. Så Rudolf med röda mulen och tomtens renar är alla vajor ;-)

Lillemor: Det är en sanning med modifikation Anna-Lena. De äldre tjurarna tappar sina på hösten men de yngre tjurarna och vajorna tappar sina på vårkanten. Så det kan ju faktiskt vara en ungtjur som är Rudolf.

Ja, det visade sig att vi båda är lärare så vi bestämde att ha diskussionen privat istället. Vi kände båda att vi bara måste träffas. Det visade sig också att vi bor i samma samhälle och har gått förbi varandra. Hon jobbar inne i Umeå och åker med samma buss som maken. Vi kunde inte i helgen som var så vi bestämde att vi skulle ses längre fram.

På fettisdagen fick jag ett meddelande från henne att vi var välkomna hem till dem på semlor och kaffe. Vilket fantastiskt trevligt initiativ! Hon hade bakat egna.

Den sorten till vänster var till henne för hon äter enl. GI-metoden. Vi fick av den andra sorten. Jag fick ta av mina bonuspoints. Men det funkade ju.

Tack Anna-Lena!

Vi kom till dem kl. 19 och helt plötsligt var kl. 21.45. Tiden hade bara flugit iväg! Vi kände alla fyra att vi bara måste fortsätta att träffas. Tänk, så kul att få vänner så där IRL genom Facebook! Och detta var genom en gemensam vän där.

Sköt om er där ute och tänd ett ljus i vintermörkret. Tänk att det i alla fall är ljusare ute än förra veckan!

 

 
 

 

Alla ♥-ans Dag

Publicerad 2013-02-14 11:20:39 i

 
 
Tänk vad Alla Hjärtans Dag har slagit igenom i Sverige! Mitt första minne av den dagen är att jag var och köpte ett Valentinkort till min fästman. Året måste ha varit 1967. Han gick på Teknis och jag på Småsem. Innan dess tror jag inte att jag hade firat Alla Hjärtans Dag. Jag fick ju inget kort av honom. Så klart!
 
Den fästmannen finns inte längre i livet och jag är inne på mitt tredje långa förhållande. Min nuvarande man och jag har varit gifta i drygt 10 år. När vi träffades så visste vi nästan direkt att vi skulle bli ett par. Vi vill bli gamla tillsammans. Helt utan att vara rädd för det.
Detta är väl gulligt, så säg!
 
Eftersom vi känt varandra så kort tid så kanske vi inte kan säga följande:
Men om vi lever tillräckligt länge så kan vi kanske säga det.
Om någon av oss blir lämnade ensam så kanske det blir så här:
Hon är rar, hon Gunilla. Vi båda älskar ju katter. Vi har ju fyra stycken. Och så Elvis, så klart. Vår lilla hund.
Tänk, ibland tror jag att han är katt.
Detta är taget på Mon. Som du ser så har vi inte lagt in det nya golvet än. Vi måste först in med vedspisen.
 
Hur ska vi då fira idag?
Vi brukar egentligen inte fira något. Vanligtvis får jag rosor av maken. Men är inte säkert på att han kommer ihåg det för vi är bortbjudna på middag ikväll. Och inte får han då någon trerätters av mig heller.
Vi försöker att hålla kärleken levande varje dag i vårt hem. Eftersom vi träffades i sen ålder: jag 55 och han 50, så visste vi båda vad vi ville ha och det fann vi i varandra. Man behöver inte ha samma intressen för att ett äktenskap ska vara kärleksfullt. Huvudsaken är att man har samma värdegrund. Det är viktigt, tycker vi.
 
Ett stort ♥ till dig och de dina! Må du få en helt underbar dag!
Kram från Lillemor
 
PS. Besök gärna min andra blogg! www.angermanalvens.blogg.se DS.
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stintan

Jag tycker om att sticka, virka och sy. Det har jag gjort sedan barnsben. Jag har även broderat mycket förut. Jag har tre vuxna barn och två bonusbarn. Dessutom fyra barnbarn och två bonusbarnbarn. Jag känner mig rik. Sommaren 2010 köpte vi ett hus vid Ångermanälven, ca 3 km uppströms Sandslån, på andra sidan Kramfors-Sollefteå flygplats. Vi har börjat renovera där för vi har bestämt att vi ska flytta dit när maken går i pension. Det kan bli tidigare också. Huset ligger så vackert vid älven. Jag är kyrkvärd här i Robertsfors och jag sjunger i Åkullsjöns Gospelgrupp. Vi har fyra birmakatter: kattmamma och tre söner ur två olika kullar; Stintan, Clintan. Cody och Figge. Vi har också en hund, Elvis, som är en korsning mellan en Shih Tzu och en kinesisk nakenhund. Du kan se honom på första sidan här.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela