la dolce vita

Skriv i ditt hjärta att varje dag är årets bästa dag.

Fåglarna på vintern

Publicerad 2012-11-28 13:25:25 i

Våra stannfåglar har det inte lätt på vintern. Det är kallt ute och de behöver fett för att hålla värmen och livsgnistan. Vi har hängt ut både talgbollar och frön till dem. Mest älskar de talgen och vi får fylla på varje dag.
Det är mest talgoxar som kommer men också en och annan blåmes och gråsparv.
Skatorna är också där och "tjuvar". Jag tycker att de är vackra fåglar. Och de ska ju också klara sig så jag låter dem hållas.
En dag kom det en stor fågel och åt av talgen. Så fort jag bara visade mig i köksfönstret så drog den. Jag kände inte igen den och jag är faktiskt rätt duktig på fåglar. Jag kollade på nätet men kunde inte hitta den. Men när jag så tittade i min fågelbok så gick det upp ett Liljeholmens. Det var en björktrast.
Jaha, tänker du, känner hon inte igen en björktrast??? Det gör väl varenda människa?!
Jaa, nog gör jag det men jag har aldrig tänkt på förut hur de ser ut på vintern.
Så här ser den ut i vinterskrud. Som du ser så har den mycket vitt på sig. Så nu vet jag det. Den ändrar färg på vintern. Även en gammal småskollärare kan lära sig något nytt.
Nu ska jag återgå till bestyren att elda i kaminen. Det är - 6 här idag och ca 5 cm snö. Ser att jag behöver göra ren luckorna men det gör jag på fredag.
Lilla fågel som gästar mitt fågelbord
vilken du är spelar ingen roll
du är alltid välkommen till mig
för jag vet att du behöver mig
 
När sommaren kommer klarar du dig själv
men du glädjer mig ändå med din närhet
du kommer  ihåg mig för vinterns godhet
och flyger runt mitt hus för att visa din tacksamhet
© Lillemor
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2012-11-29 09:34:24

Det är kul med fåglar!
Du har väl läst upp verserna för dom!! :))

Jag tycker det är mindre gott om fåglar nu mot förr ... undrar vart de tagit vägen?

Kram!

Svar: Klart jag läst verserna för dem. Men man får skrika rätt högt för både björktrasten och skatan flyger iväg så fort man tar i dörrhandtaget. Vi bor alldeles vid skogen så här finns det gott om fåglar. Gråsparvar finns det dock inte så många av. Jag har hört sägas att det beror på att det finns färre hästar nu för tiden. De levde av frön i hästskiten. Hästarna har ju bara en mage i motsats till korna och alla havrefrön smältes väl inte. Kram
Stintan

Postat av: wiper

Publicerad 2012-11-29 11:55:17

Vilka fina fågelbilder. När vi hade hus så matade vi också men en del kajor försökte också komma åt talgbollarna liksom en ekorre som var enveten ;) Härligt att ni har så många sorters fåglar. Vilken fin kamin ni har. Så härligt med sån extra värme och så mysigt.

Underbar dikt du skrivit.

Ha en skön dag
kramar

Svar: Ja, kajor är ett elände om det finns många av dem. I vårt hus på Mon så har de byggt bo i en av skorstenspiporna. Inget roligt alls. Men nu har vi hittat en som kan hjälpa oss med det. Sotarna gick bet och vi ville helst inte gå in genom muren uppe i vårt sovrum för att få bort det. Alla djur har det svårt på vintern så man får göra sitt bästa. Kaminen är väl inte den allra modernaste men den ger bra värme. Tyvärr håller den inte värmen så länge eftersom det inte finns just några tälgstenar i den.Men mysigt är det. Önskar dig en fin dag! Kram
Stintan

Postat av: Maya

Publicerad 2013-02-14 07:32:53

Önskar en glad Alla Hjärtans Dag! Rå om varandra idag! Kramar!

Svar: Hej Maya!Roligt att "se" dig igen!
Kramar till dig! ♥♥♥♥♥♥
Stintan

Postat av: wiper

Publicerad 2013-02-14 07:52:53

Tack för din kommentar och så roligt att höra ifrån dig.

Ha en skön Alla Hjärtans Dag
kramar

Svar: Hej wiper! :)
Detsamma! Kanske kan jag komma igen med bloggandet igen. Ibland kan jag ju känna det som litet besvärligt att ha två. Men när vi flyttat ner till Mon så blir det ju ändå bara en. Vill liksom skilja dem åt.

Ha en underbar Alla ♥♥♥♥♥♥- ans Dag ni också!
Varmgo´kramen
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

Jag tycker om att sticka, virka och sy. Det har jag gjort sedan barnsben. Jag har även broderat mycket förut. Jag har tre vuxna barn och två bonusbarn. Dessutom fyra barnbarn och två bonusbarnbarn. Jag känner mig rik. Sommaren 2010 köpte vi ett hus vid Ångermanälven, ca 3 km uppströms Sandslån, på andra sidan Kramfors-Sollefteå flygplats. Vi har börjat renovera där för vi har bestämt att vi ska flytta dit när maken går i pension. Det kan bli tidigare också. Huset ligger så vackert vid älven. Jag är kyrkvärd här i Robertsfors och jag sjunger i Åkullsjöns Gospelgrupp. Vi har fyra birmakatter: kattmamma och tre söner ur två olika kullar; Stintan, Clintan. Cody och Figge. Vi har också en hund, Elvis, som är en korsning mellan en Shih Tzu och en kinesisk nakenhund. Du kan se honom på första sidan här.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela